Ćulbastija

jug Srbije
culbastija
Potrebno:

  • 1 kg paprika
  • 1 kg paradajza
  • 1/2 kg crnog luka
  • 1 kg mlevenog mesa
  • biber, čili, mlevena crvena paprika, so
  • količina ulja po potrebi

Priprema:

Iseći na režnjeve crni luk i propržiti ga na malo ulja. Iseckati papriku i oljuštiti paradajz i sve to iseci na kocke i pržiti sa lukom. Od mlevenog mesa napraviti ćuftice u koje ste stavili mlevenu crvenu papriku, čili po ukusu, biber i so. Kada je povrće ukrčkano staviti ćuftice odozgo i sve to zaliti sa 1 dl ulja. Krčkati jos malo na tihoj vatri i ubaciti u zagrejanu rernu da se malo zapeče. Peći na 200C dok ne porumene ćuftice.

, ,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: