Patlidžan sa belim lukom

Patlidzan
Potrebno:

  • 3 veca patlidzana
  • veza persuna
  • 5-6 cena belog luka (moze manje -vise, po ukusu)
  • ulja po potrebi

Priprema:

Oprati patlidzan i iseci ga na kolutove debljine prsta sa korom. Posoliti ga i ostaviti 30 min. – 1 h da odstoji. Ugrejati ulje i kada je ugrejano staviti patlidzan i prziti ga sa obe strane da malo porumeni. Mozete poklopiti i dodati malo vode da ne bi upio puno ulja.  Kada je proprzen i omeksao (postane staklast) izvaditi, poredjati u ciniju ili tanjir, posoliti, posuti sa iseckanim persunom i isitnjenim belim lukom. Tako redjati dok se cela kolicina ne proprzi. Sluziti kao prilog uz pomfrit, ribu ili jelo po zelji. Po zelji mozete premazivati i pavlakom.

, , , , ,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: