Šarena salata

sarena-salata
Potrebno:

  • 2 kg šargarepe
  • 2 kg paprike crvene
  • 2 kg krastavčića
  • 2 kg kupusa
  • slačica, koriander i suvu mirođiju, možete staviti po ukusu mada nije neophodno
  • 1 l sirćeta
  • 15 kašika šećera
  • 12 kašika soli
  • 1 vinobran

Priprema:

Svo povrće dobro oprati i iseći na kolutove a kupus na rezance. Sirće prokuvati i dodati šecer i so. Skloniti sa vatre dodati vinobran i vrelo preliti preko povrća. Poklopiti i ostaviti do sutra (oko 24h može i manje). Povremeno promešati povrće. Puniti tegle i rukom nabijati povrće. Kada su sve tegle napunjene, zaliti sa preostalim sokom i dobro zatvoriti metalnim poklopcem.

, , ,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: