Umak za kobasice

Umak od senfa:

Sastojci: 250 g majoneza, čaša belog vina, 50 g estragon senfa, sok od jednog limuna, šećer, biber, so

Priprema: u majonez dodati vino, senf, sok od limuna, sve dobro izmešati, dodati biber, so i malo šećera.

Umak od paradajza:

Sastojci: 400 g svežeg paradajza ili dve konzerve kvalitetnog pelata, grančica svežeg ruzmarina ili pola kašičice suvog, timijan i muskatni oraščić po ukusu, 2 čena belog luka, so i šećer po ukusu ali jednake količine

Priprema: u mikseru usitniti paradajz. U posudu za pripremu sipati maslinovo ulje a kada se zagreje spustiti timijan, ruzmarin i muskatni oraščić, usitnjeni beli luk. Na kraju dodati paradajz, so, šećer i biber.

, ,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: