Šašavo testo

sasavo-testo
Potrebno:

  • 1 kg. brašna
  • 2 jaja
  • 3 kašike ulja
  • 500 ml. jogurta
  • svež kvasac
  • prašak za pecivo
  • 2 dl. mleka
  • so, šećer

Priprema:

Kvasac razmutiti u mlakom mleku, dodati kašičicu šećera, dve kašike brašna, i ostaviti da naraste. U posudu sipati brašno, nadošli kvasac, prašak za pecivo, jogurt, so, ulje i jaja. Umesiti.
Ni jedan sastojak ne sme biti hladan. Testo staviti u veću kesu prethodno nauljenu.
Vezati kesu gumicom i staviti u frižider. Ne koristiti testo najmanje dva sata.
Ovo testo može stajati i do sedam dana u frižideru. Praviti hleb, kifle,…

, , , , , , , , ,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: