Skuša sa limunom i belim vinom

skusa-sa-limunom

Potrebno:

  • 3-4 skuše srednje veličine
  • maslinovo ulje
  • sok od jednog limuna
  • limun, ruzmarin, so
  • peršun
  • 3-4 čena belog luka
  • belo vino
  • aluminijumska folija

Priprema:

Skuše očistiti, isprati i u cediljku sacediti. Stavite na foliju i svaku poprskajte limunovim sokom, posoluti, zasecite po površini na dva – tri dela. Pobacajte ruzmain i kolutove limuna, sitno iseckani beli luk i peršun. Ribi mozete i u unitrasnji deo staviti neki začin po izboru. Uviti u foliju. Možete svaku posebno ili sve zajedno, jedna do druge, pa prekriti folijom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta. Pazljivo otvorite foliju vodeći računa da vas para ne ispeče.
Prelijte ribu maslinovim uljem i belim vinom ( svaku po kašiku jednog i drugog ) i vretite da se zapeče i uhvati rumena korica. Služiti uz baren krompit ili salatu od krompita.

, ,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: