Pileće sarmice od kelja

sarmice-od-kelja

Potrebno:

  • 1 srednja glavica kelja
  • 600-700 gr. piletine
  • 500 gr.paradajza
  • 1 jaje
  • 2 glavice crnog luka
  • 4 cena belog luka
  • so, biber
  • persun, bosiljak

Priprema:

Samleti ili najsitnije iseckati piletinu, dodati začine, sitno iseckan crni i beli luk, jaje i izmešati da se dobije glatka smesa. Odvojite i dobro operite listove kelja, malo blanširajte u slanoj vodi ( da listovi malo omekšaju i budu savitljivi ). Svaki list puniti masom od mesa i uviti kao sarmu. Očistiti paradajz od kore, samleti ili izmiksati i propržiti ga sa dva cena belog luka, na malo ulja. Kada je sos polugotov, ubaciti sarmice i kuvati nekoliko minuta dok se piletina ne skuva. Kada je sos dovoljno gust ubacite bosiljak i peršun. Služiti toplo uz pire krompir.

, , ,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: