Krompir sa mlevenim mesom

krompir-sa-mesom

Priprema:

  • 800 gr. krompira
  • 1/2 kg. mlevenog mesa (svinjsko, juneće ili teleće)
  • 1 dl. ulja
  • 2dl. mleka
  • 2 jaja
  • 1 veća glavica luka
  • 1 ravna mala kašika mlevene suve paprike
  • so, biber

Priprema:

Crni luk sitno iseckajte. Posebno, umutite jaja i dodajte mleko. Krompir ogulite i na krupno rende narendajte,
možete iseći na tanke kolutiće. U šerpu na malo ulja izdinstajte luk dok ne promeni boju i postane staklast.
Dodajte meso i pržite na laganoj temperaturi dok ne ispare sokovi. Pobiberiti, posoliti, dodati mlevenu papriku ( može i čili po želji ). U dublju šerpu ili vatrostalnu ciniju redjati krompir, mleveno meso ( deo ) i krompir, sve dok se ne utroši materijal. Zadnji red mora da bude krompir. Dodajte šolju vode i malo na tihoj vatri prokuvajte. Za to vreme
ugrejati rernu. Pre stavljanja u rernu zaliti sa pripremljenim jajima sa mlekom i zapeći na 200 stepeni. Musaka je gotova kada je krompir hrskav i rumene boje.

, ,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: