Cezar salata

Cezar-salata
Sastojci:

1 glavica zelene salate
1 glavica luka
200 gr tvrdog sira iseckanog na kockice
4 kašike maslinovog ulja
3 jaja
30 gr parmezana
2 kašike limunovog soka
pržene kockice hleba
orasi po želji

Priprema: 

U kipuću vodu stavite kuhati tri jaja, oko 5- 7 minuta, da postanu tvrdo kuhana. Operite i usitnite listove zelene salate. Očistite i narežite luk na ploške. Stavite na vruću tavu 2 žlice maslinova ulja, dodajte parmezan, limunov sok i kockice kruha, oko 2 minute. Narežite jaja na ploške i prelijte smjesom od parmezana i maslinova ulja u velikoj posudi. Dodajte sir, orahe, zelenu salatu i prelijte s 2 žlice maslinova ulja. Ponovno izmješajte i poslužite.

Možete dodati i sitno proprženu slaninu.

, , ,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: