Kiselo mleko

kiselo mleko
Priprema:

Za kiseljenje je najbolje ovčije mleko, u nedostatku ovog može i kravlje, dok kozije nikako. Mleko za kiseljenje treba da je dobro ukuvano, naročito kravlje.
Kada se ukuvano mleko ohladi, da postane sasvim mlako, sipati ga u sud sa pripremljenom majom sa male visine, gde ćete ga kiseliti. Sud zatim zamotati u stoljnak ili nekakvu krpu koja će držati toplotu, ostaviti ga da stoji blizu toplog mesta, dok se mleko ne stegne. Otprilike do tri sata.

Za pripremu maje:

u sud gde se kiseli mleko, na litar mleka stavite dve kašičice kiselog mleka i razblažite ga sa malo mleka koje kiselite.

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: