Zapečene špagete

spagete

Sastojci:

  • 1 kg mlevenog mesa
  • 500 g kačkavalja
  • 500 g špageta
  • 2 glavice luka
  • 30 g brašna
  • 2 dl mleka
  • 20 g putera
  • 50 g kečapa

Priprema:
Izrendati sir. Iseckati luk na sitne kocke i prodinstati ga na ulju. Zatim u luk dodati meso i dinstati ga dok ne promeni boju i ne postane rastresito. Skuvati špagete. Ređati u podmazan pleh špagete , zatim preko njih meso, pa sir i sve zajedno preliti bešamel sosom. Sipati kečap na vrh i staviti u rernu na 20 minuta da se sve zapeče.

Bešamel sos:
Istopiti puter u dubljoj šerpi, kada puter bude potpuno rastopljen dodati brašno, pustiti nekoliko minuta da se brašno skuva a potom lagano dodavati mleko uz neprestano mešanje.

, , , , ,

  1. Zapečene špagete | MOMMA'S RECIPES

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: