Mini čizburgeri

mini-cizburgeri

Sastojci:

  • 700 g mešanog mlevenog mesa
  • izrendan crni luk
  • jaje
  • dve kašike sode bikarbone
  • četiri čena belog luka
  • 50 g prezli
  • so, biber, peršun, ljuta mlevena paprika

Za prilog:

  • kačkavalj u listićima
  • tartar-sos
  • kiseli krastavčići
  • male zemičke

Priprema:

U adekvatnom sudu pomešati sve sastojke za pljeskavice, pa smesu začiniti po ukusu. Ostaviti da odstoji dvadesetak minuta. Zatim rukom oblikovati male pljeskavice i pržiti ih u vrelom ulju dok ne dobiju boju s obe strane. Zemičke preseći na polovine. Prvu polovinu premazati tartar sosom, staviti listić kačkavalja, zatim pljeskavicu, još jedan listić kačkavalja, odozgo poređati kisele krastavčiće isečene na kolutove i završiti drugom polovinom zemičke. Postupak ponoviti dok ima materijala. Služiti odmah.

, , , , , , , , , , , , , , ,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: