Kaponata na srpski način

kaponata

Sastojci:

  • četiri patlidžana
  • 250 g crnog luka
  • kilogram paradajza
  • 100 g maslinki
  • ljuta papričica
  • dve stabljike celera
  • 100 ml ulja
  • tri kašike vinskog sirćeta
  • kašika šećera
  • so, bosiljak, mešavina začina

Priprema:

U većem tiganju prodinstati luk, pa dodati iseckan paradajz. Sve to krčkati dok se ne zgusne. U međuvremenu patlidžan oprati, ocediti, iseckati i propržiti u tiganju zajedno sa celerom. Patlidžan zatim dodatiu umak od paradajza, pa ubaciti maslinke i začine po ukusu. Promešati, kuvati pet minuta, pa dodati šećer, sirće i papričicu. Krčkati još pet minuta, pa posuti svežim bosiljkom i poslužiti.

, , , , , ,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: