Ćureći paprikaš

cureci-paprikas

Sastojci:

  • 500 g ćurećih grudi
  • 400 g krompira
  • 200 g paradajza
  • 200 g paprike
  • 200 g šargarepe
  • 100 g crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 250 ml pileće supe
  • 200 ml belog vina
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • kašičica ruzmarina
  • so
  • biber
  • lovorov list

Priprema:

Sitno iseckajte crni i beli luk, očišćenu šargarepu isecite na kolutove, paradajz na kriške, a krompir i papriku na kockice. Meso isečeno na kockice propržite na malo ulja, posolite i pobiberite. Dodajte luk, šargarepu i krompir, dinstajte pet minuta pa nalijte supom i vinom. Zatim dodajte lovorov list, paradajz i ruzmarin pa još malo prodinstajte. Prespite u vatrostalnu činiju i stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni oko pola sata.

, , , , ,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: