Čili pasulj

Pasulj

Sastojci:

  • 400 g junetine
  • 600 g crvenog pasulja iz konzerve
  • 400 g paradajz pelata
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 3 feferona
  • 200 ml goveđe supe
  • kašika čili sosa
  • kašika gustina
  • 3 kašike ulja
  • peršun
  • so
  • biber

Priprema:

Feferone očistite od semenki i iseckajte. Meso isecite na kockice, a beli luk usitnite. Na vrelom ulju propržite meso pa dodajte sitno seckan crni luk i dinstajte 10 minuta. Dodajte polovinu feferona i čili, malo goveđe supe, pelat i beli luk, posolite i pobiberite. Pasulj operite, ocedite i dodajte omekšalom mesu. Razmutite gustin u malo vode i sipajte u pasulj. Gotov pasulj pospite ostatkom feferona i peršunovim listom.
(Peršun nikada ne kuvajte sa namirnicama, već ga pospite po jelu tek kada ono bude gotovo.)

, , , , , , , ,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: