Zapečene tortilje

zapečene tortilje

Sastojci:

  • 8 malih tortilja

Za nadev:

  • 1 crveni luk
  • 1 šoljica kuvanog pasulja
  • 1 šoljica smrznutog graška
  • 1 šargarepa
  • 1 paradajz
  • 1 tikvica
  • 1 mala konzerva kukuruza šećerca
  • 500g pilećih prsa
  • kečap

Za premaz:

  • 2dl milerama
  • 1dl slatke pavlake
  • 1 šoljica izrendanog sira

Priprema:

U tiganju na malo maslinovog ulja kratko propržiti crveni luk. Čim luk dobije staklast izgled dodati šargarepu i posle 5-6 min dodati isečenu piletinu. Kada meso pobeli dodati kuvani pasulj i grašak. Uz mešanje sve zajedno dinstati još 10 minuta pa dodati kukuruz, paradajz i tikvice. Dinstati sve dok se sok od paradajza fino ne ukuva i dok meso ne bude gotovo. Dodati malo kečapa.
Nadev rasporediti po tortiljama. Urolane tortilje ređati u pleh koli ste prethodno namazali puterom i svaku pričvrstite čačkalicom kako se ne bi odmotale.
U posebnoj posudi promešajte mileram i slatku pavlaku i premažite preko tortilja. Na kraju pospite izrendanim sirom i stavite da se zapeče 10 minuta u rerni koja je predhodno zagrejana na 200 stepeni.

, , , , , , , ,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: