Piletina sa kukuruzom

pile-i-kukuruz

Sastojci:

  • 1 pile srednje veličine
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka
  • 2 paradajza
  • 1 pakovanje (450 g) smrznutog kukuruza šećerca
  • 1 lovorov list
  • malo origana
  • so i biber

Priprema:

Iseći pile na komade i odstraniti kožicu, posoliti i pobiberiti po ukusu. Zagrejati ulje u većem teflonskom tiganju i pržiti piletinu, okrećući je, 15-20 min.
Izvaditi piletinu iz tiganja i držati na toplom. U istom ulju prodinstati beli luk, dodati paradajz, origano i lovorov list i dinstati oko 10 minuta.
Dodati obaren kukuruz i isprženu piletinu i dobro promešati.

Poslužiti hladno uz salatu od pečenih paprika

, , , , , , , , , ,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: