Marinirane pečurke – (salata)

sampinjoni

Sastojci:

  • 1 kg šampinjona,
  • 4 dl belog vina,
  • 2 dl maslinovog ulja,
  • sok od 1 limuna,
  • zrna bibera (po ukusu),
  • 3 lovorova lista, so.

Priprema:

Oprati pečurke, očistiti ih i iseći na komadiće.

Pripremiti marinadu
: U vino dodati 2 dl vode, ulje, sok od limuna i začine. Tečnost staviti na vatru da proključa. Onda dodati pečurke i kuvati na tihoj vatri oko 20 minuta.
Ohladiti, izručiti u činiju za salatu. Preliti marinadom, pa poslužiti.

, , , ,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: