Ćevapi

Cevapi

Sastojci:

  • 1/2 kg goveđeg mlevenog mesa,
  • 1/2 kg svinjskog mlevenog mesa,
  • so, biber,
  • mlevena paprika ,
  • istucan čen belog luka,
  • 3 kašike supe ili vode (mlake).

Priprema:

Vrlo sitno samleveno meso treba zamesiti sa ostalim dodacima i sve dobro izmešati. Praviti ćevape dužine 6 – 7 cm, a debljine 1,5 – 2 cm i peći na roštilju. Stalno ih prevrtati sa svih strana, sve dok dobro ne porumene. Ćevapi moraju spolja biti lepo ispečeni, a iznutra ružičasti i sočni. Najukusniji su ako se peku na roštilju sa drvenim ćumurom.

Služiti sa krupno seckanim crnim lukom.

, , , , , ,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: