Čorba od karfiola

Karfiol čorba

Sastojci:

  • glavica karfiola
  • 2,5 litra bistre supe
  • 6 kašika maslaca
  • 3 žumanca
  • 3 kašike rendanog kačkavalja
  • 4 kašike brašna
  • so
  • biber

Priprema: Karfiol očistite od korena i listova, operite ga i stavite u lonac ( pre početka pripremanja karfiol treba potopiti u slanu vodu da odstoji pola sata kako bi bubice i mušice isplivale na površinu ). Sipajte vrelu vodu, posolite i kuvajte oko pola sata, dok karfiol ne omekša. Procedite i sačuvajte šolju vode u kojoj se karfiol kuvao. Karfiol rastavite na cvetiće i stavite u činiju u kojoj ćete služiti čorbu. U loncu napravite zapršku od maslaca i brašna, nalijte bistrom supom i šoljom vode od karfiola. Kada provri, kuvajte tri minuta neprekidno mešajući. Razmutite žumanca kašikom hladne vode, dodajte šolju tople čorbe. Sipajte postepeno u lonac i mešajte dok ne provri. Dodajte biber i rendani kačkavalj. Gotovu čorbu sipajte u činiju preko karfiola.

, , , , ,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: