Šampinjoni sa rezancima

Sastojci:

– 500 g sitnih šampinjona
– čen belog luka
– 50 g maslaca
– 500 g rezanaca
– sveži listići žalfije
– 150 g rendanog parmezana
– ulje
– so
– biber

Priprema:

Operite i obrišite listiće žalfije, pa polovinu sasvim kratko propržite na osam kašika ulja, izvadite i stavite na stranu. Na dobijeno mirisno ulje stavite očišćene i isečene šampinjone. Mešajte na visokoj temperaturi dok tečnost sasvim ne ispari. Oljušteni beli luk sitno iseckajte sa preostalom žalfijom i dodajte šampinjonima. Posolite i pobiberite. Skuvajte testeninu, ocedite je i pomešajte sa maslacem i sosom od šampinjona. Pospite proprženim listićima žalfije i parmezanom po ukusu.

, , , ,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: