Punjena skuša

Sastojci:

– 4 skuše
– 2 kašičice senfa
– 5 čenova belog luka
– 2 kašike maslinovog ulja
– 1 limun
– 1 kašičica peršuna
– 2 dl belog vina
– malo ruzmarina
– biozačin
– so, biber

Priprema:

Skuše očistiti i oprati, pa poređati u pleh ili veću vatrostalnu činiju. Posoliti ih, pobiberiti i staviti začin.

U posebnoj činijici umešati senf, peršun, ruzmarin, maslinovo ulje, isitnjen beli luk, začin, biber i sok od pola limuna. Puniti skuše ovom smesom i na kraju ih dobro zatvoriti čačkalicama.

Pomešati belo vino i drugu polovinu limuna, pa time preliti skuše. Prekriti ih folijom i staviti u zagrejanu rernu da se peku na temperaturi od 200 stepeni petnaestak minuta, dok ne omekšaju.

Nakon toga skinuti foliju, pa ih peći još dvadesetak minuta, dok ne porumene. Povremeno ih prelivati sokom u kome se peku.

, ,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: