Pinđur

Sastojci:

– 3 kg mesnatih paprika roga
– 1,5 kg zrelog paradajza
– 1,5 kg patlidžana
– 100 g belog luka
– 1,4 l ulja
– so

Priprema:

Paprike oprati, osušiti i ispeći. Isto učiniti i s plavim patlidžanom. Paradajz oprati i oljuštiti, beli luk očistiti. Oljuštene paprike i plavi paradajz sitno iseckati, dodati tome sitnije iseckan paradajz i usitnjen beli luk. Ulje zagrejati, dodati povrće i sve to kuvati uz stalno mešanje dok tečnost ne uvri. Posoliti po ukusu. Vreo pindžur sipati u zagrejane tegle, staviti ih u toplu rernu da se odozgo uhvati korica, a zatim potpuno ohlađene povezati celofanom i preko njega staviti poklopac.

, , , , ,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: