Torta od patlidžana

Sastojci: 

– 2 patlidžana srednje veličine
– 2 jajeta
– 3 kašike brašna
– 3 kisele pavlake
– 100 g praške šunke
– čen belog luka
– so
– ulje

Priprema:

Plavi patlidžan isecite na kriške, posolite i ostavite da odstoji desetak minuta. Umutite jaja a u posebnu činiju sipajte tri kašike brašna. Patlidžan uvaljajte u brašno, pa u jaja i pržite u šerpi na dosta vrelog ulja. Pomešajte pavlaku sa sitno iseckanom šunkom i belim lukom. Na tacnu slažite red pohovanog patlidžana, pa premažite filom od pavlake. Postupak ponavljajte dok se ne potroši sav materijal, a završite filom. Tortu ukrasite sitno seckanim peršunom.

Torta će biti ukusnija ako pre serviranja odstoji u frižideru 12 sati

, , , , ,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: