Pohovane palačinke

Palačinke:

– 3 jajeta
– 0,5 dl ulja
– 1 kašičica šećera
– 2 kašičice soli
– 2 dl mleka
– 1 dl vode
– brašno po potrebi
– kečap
– mast

Fil:

300 g salame (praške šunke)
200 g krem sira

 

Priprema:

Palačinke: Umutite jaja, pa dodajte šećer i so. Zatim dodajte mleko, ulje i vodu i stavite brašna po potrebi, da dobijete smesu srednje gustine. Ispecite palačinke.

Pečenu palačinku premažite krem sirom, poređajte salamu i urolajte je.

Uvaljajte u brašno i jaja i pecite na vreloj masti. Pečenu palačinku odgore ukrasite kečapom.

Za poseban estetski ugođaj pri posluženju, isecite na dva centimetra debljine po širini. Prethodno zabodite čačkalicom da vam se parče ne bi raspalo.

, , , , ,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: