Neobična riblja čorba



Sastojci:

2 l vode
400 g fileta oslića
3 krompira
2 velike kašike graška
1 mala glavica luka
3 čena belog luka
2 jajeta
200 g feta sira
pola limuna
3 kašike brašna
kašičica celera
7 kašika maslinovog ulja
malo soli

Priprema:

Staviti vodu da proključa, iseći krompir na kocke, a luk sasvim sitno. U drugoj posudi tvrdo skuvati dva jaja. U 2 l ključale vode staviti krompir i luk, šest kašika maslinovog ulja i kuvati 15 min, a zatim dodati grašak i sve zajedno kuvati još 10 minuta. Skuvana jaja preseći napola, izvaditi žumanca, a belanca iseći na kockice. Ribu iseći na veće kocke otprilike 2×2 cm i dodati krompiru i grašku.

U drugoj posudi sjediniti tri kašike brašna i kuvana žumanca i dodati nekoliko kašika supe da se dobije ređa pasta. U čorbu dodajte prvo ribu, pa odmah za njom pastu, i lagano mešajte nekoliko minuta da čorba dobije gustinu. Tome dodati beli luk iseckan na kolutiće i sve zajedno kuvati još desetak minuta. Dodati celer i kockice belanca. Iseći feta sir na kocke, a pola oguljenog limuna na trougliće kao u njegovom preseku. Sir i limun dodati u čorbu minut pre posluživanja i ne mešati, da se sir ne bi raspao.

, ,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: