Goveđi kebab


Sastojci:

* 500 g goveđeg filea (biftek)
* 1 kašičica soli
* 2 kašičice bibera
* 50 ml ulja
* 150 g luka
* 1 kašičica biozačina
* 3 kašičice aleve paprike
* 200 ml crnog vina
* 1 čen belog luka
* 1 kašika kukuruznog brašna

Priprema:

Biftek nasecite na tanje trake, posolite, pobiberite i pustite da odstoji 30 minuta. U tiganju dobro zagrejte ulje i na njemu naglo ispecite biftek da dobije lepu smeđu boju. Meso izvadite sa strane, a na istom ulju pecite sitno naseckan luk oko 3-4 minuta, dodajte meso, biozačin, alevu papriku, so i biber i lagano promešajte. Dolijte vino, 100 ml vode i zgnječeni beli luk. Pustite da provri, zatim smanjite vatru na najslabije i dinstajte desetak minuta. Jelo pospite kukuruznim brašnom, dobro promešajte i još kratko prokuvajte. Poslužite uz pečeni krompir.

, , , ,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: