Som u pivu

Sastojci:

8 fileta soma ili smuđa
2 kašike brašna
50 ml ulja
150 ml piva

Sos:

20 ml ulja
3 čena belog luka
manja grančica ruzmarina
2 dl piva
1 lovorov list
50 g maslaca
2 kašičice brašna
so, biber, peršun

Priprema:

Filete ribe posoliti, uvaljati u brašno i nakratko propržiti na zagrejanom ulju.

Pripremljene filete staviti u drugi tiganj, preliti pivom, poklopiti i dinstati na tihoj vatri 5-10 minuta. Na ulju kratko pržiti beli luk isečen na četvrtine dok ne postane svetlosmeđ. Zaliti ga pivom, dodati ruzmarin, list lovora, brašno koje ste prethodno razmutili u malo hladne vode, maslac, malo soli, pa sos kuvati na tihoj vatri 5 minuta (po potrebi razrediti s još malo piva). Sos procediti, dodati ribi i zajedno krčkati još 1 minut. Na kraju posuti peršunom, pobiberiti i poslužiti uz krompir-pire.

, , ,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: