Rižoto s tunjevinom

Sastojci:
1 glavica crnog luka
1 šolja pirinča
1 konzerva tunjevine u komadićima
150 g kačkavalja
malo belog vina
Priprema:
Na malo ulja ispržiti sitno iseckani luk, ali paziti da ne požuti mnogo. U to sipati malo belog vina, ubaciti pirinač i dodati dve šolje vode. Poklopiti i ostaviti da se krčka. Pred kraj skinuti s vatre i ostaviti poklopljeno dok pirinač ne upije svu vodu. Ubaciti tunjevinu zajedno sa uljem iz konzerve, dobro promešati pa dodati izrendani kačkavalj i mešati da se on istopi. Jelo servirati toplo isključivo uz belo vino.

, , , ,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: