Jagnjetina specijal

Sastojci:

300 g jagnjetine bez kostiju
malo ulja
100 g šargarepe
1 glavica crnog luka
100 g koprive (ili blitve)
30 g brašna
nekoliko listića celera
1 lovorov list
1 žumance
1 dl kisele pavlake
so, biber

Priprema:

Jagnjetinu iseći na kocke. Očistiti i iseckati luk i šargarepu na kockice. Na zagrejano ulje staviti luk, dodati šargarepu i meso, pa sve to kratko propržiti. Zaliti vodom, dodati so i biber i staviti da se kuva. Posebno skuvati koprivu ili blitvu i iseckati je. Celerov list oprati i iseckati. Kad meso omekša, umutiti brašno s malo vode, sipati u supu i prokuvati da se zgusne. Umešati koprivu i celer te kuvati još 10 minuta. Pomeriti jelo sa ringle i dodati mu kiselu pavlaku izmešanu sa žumancetom.

, , , ,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: