Sarme od zelja


Sastojci:

500 gr. mlevenog mešanog mesa ( svinjsko i juneće )
1 šoljica pirinča, glavica crnog luka, so, biber, aleva paprika, varjača brašna i 4 veze zelja.

Priprema:

Zelje očistiti od drške, oprati i popariti sa vrelom vodom da omekša ali da se ne cepa.
Na malo ulja prpržiti sitno seckan luk ali da ostane beo i dodati mleveno meso. Prodinstati, posoliti, dodati malo bibera i opran pirinač. U tu smesu razbiti 1 jaje. Sa tako dobijenim filom filovati po dva lista zelja i uvijati male sarmice. Slagati ih u posudu u kojoj će se kuvati. Naliti vodom da ogreznu i kada provriju smanjiti i tiho kuvati najmanje
1 sat. Kada su kuvane zapržiti ih sa blagom zaprškom od ulja, brašna i aleve paprike. Prokuvati sa zaprškom i služiti sa kiselim mlekom.

, ,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: