Zapečena rebarca s povrćem


Sastojci:

1,5 kg svinjskih rebara, 600 g luka, 1 kg karfiola, 3-4 veće šargarepe, 3-4 krompira, 4-5 kašika ulja
Priprema:

Luk očistite i sitno iseckajte. U tepsiju u kojoj će se povrće i meso peći dodajte ulje. Rebra podelite na komade od po dve kosti, pa ih posolite i pobiberite i kratko propržite s obe strane.
Na ulju u kojem ste pržili rebarca propržite i luk, dodajte kašičicu ljute paprike i mešavinu začina mediteranskog bilja. Smesu koju ste dobili prženjem dobro utrljajte u meso.
Karfiolu odstranite suvišno lišće, podelite ga na cvetove i operite. Očistite i krompir, operite šargarepu i naseckajte ih na kolutove, pa sve zajedno stavite u tepsiju (po želji možete dodati šampinjone ili neko drugo povrće). Rasporedite rebarca i povrće (ako treba, povrće malo posolite) i jelo pecite u rerni na 180 stepeni oko 45 minuta.

, ,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: