Piletina u belom vinu


Sastojci:

400 g pilećeg belog mesa, 2 glavice crnog luka, 50 g slanine, malo maslinovog ulja, 2 kašike brašna, 1,5 dl belog vina, 1,5 dl kokošije supe u kocki, so, biber, 2 kisela krastavca, malo šećera, 2 kašike narendanog, dimljenog sira


Priprema:

Meso sitno iseći, slaninu takođe iseći na režnjeve, a crni luk na kockice. Na malo ulja staviti luk i slaninu, dodati meso i pržiti na tihoj vatri. U isto vreme u drugom tiganju na ulju propržiti malo brašna, dodati vino i supu i uz mešanje skuvati bešamel. U meso dodati naseckane kisele krastavčiće i sve začiniti po ukusu. Sjediniti bešamel i meso, dodati malo šećera i sve još kratko ostaviti da se prokrčka. Sve staviti u vatrostalnu posudu, prekriti narendanim sirom i zapeći na 200 stepeni dok ne porumeni. Poslužiti uz salatu po izboru i bareno povrće.

, , , , ,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: