Pileća kisela čorba


Sastojci:

peršun po ukusu, sirće, 1 jaje, šoljica pirinča, so, biozačin, lorber, krupni biber, po jedna šargarepa, peršun, paškanat, pileće meso, 2 manje glavice crnog luka, 1 kašika brašna, 1 kašičica slatke crvene, mlevene paprika
Priprema:

Na ulju ispržiti dve manje glavice sitno seckanog crnog luka, dodati malo vode i isečeno pileće meso, malo posoliti i uz dodavanje pomalo vode dinstati meso. Kad je meso upola izdinstano, dodati kašiku brašna, kašičicu slatke crvene paprike, kratko propržiti i naliti vodu (oko 2-2,5 l). Kuvati na laganoj vatri, potom dodati očišćenu zelen, opran pirinač, dodati malo lorberovog lista, krupnog bibera. Umutiti jaje (viljuškom), doliti vode da bude bistro i sipati ga kad je čorba već kuvana. Potom dodati sitno seckano peršunovo lišće, sirće po ukusu. Kratko kuvati i služiti… možda i uz ljutu papričicu…

, , ,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: