Pikantna piletina


Sastojci:

100g brašna, 2 kašičice biozačina, 400 ml ulja, 1 kašičica čilija, 500 g pilešeg filea
Priprema:

Piletinu isecite na kockice veličine dva centimetra. U veću posudu stavite nasečenu piletinu, dodajte dve kašičice bio-začina i kašičicu do dve čilija, u zavisnosti od toga koliko volite ljuto, pa sve dobro promešajte. U veći tiganj sipajte ulje, pa zagrejte na najjačoj temperaturi. Meso uvaljajte u brašno. Meso lagano položite u tiganj. Popunite ceo tiganj. Piletinu pržite sa svake strane tri-četiri minuta. Pošto je piletina gotova, izvadite je iz tiganja. Piletinu poslužite toplu, a kao prilog možete poslužiti pomfrit ili krompir-pire.

, ,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: