Za dva dana do kiselog kupusa

Kiseli kupus je tradicionalno zimsko jelo. Kiseli kupus odličan je izvor vitamina C, vitamina B i vitamina A, a pritom je niskokalorična namirnica koja sadrži tek 25 kcal u 100 grama.

Ukoliko vam je potreban kiseli kupus van sezone, možete ga imati za svega dva – tri dana. Ne baš za sarmu, ali ukoliko vam je potreban za salatu, poslušajte sledeći savet.

Za početak sitno iseckajte kupus. Zatim kupus pažljivo spustite u posudu za kiseljenje ( može biti plastična kofa ili običan lonac ). Prelijte ga vrelom vodom, sipajte 2-3 dlnekog sirćeta ( ne soliti ), odozgo stavite tanjir i nešto teško ( na primer, kamen ) kako bi se kupus opteretio. Ostavite kupus na sobnoj temperaturi da odstoji dva dana  i imaćete kiseli kupus kao usred zime.

Ukoliko vam je kiseli kupus potreban za samo jedan dan, u navedene sastojke ubacite i jedan komad običnog hleba.

,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: