Skadar čorba

Sastojci:

½ kg teletine, 1-2 glavice crnog luka, 3 veće šargarepe, 1 veza zeleni, 1 praziluk, 2 dl kiselog mleka, 1 dl ulja, 2 kašike brašna, 2 kašike biozačina, 1 kašičica bibera

 Priprema:

Teletinu, šargarepu, praziluk, i luk iseckati na jednake komade i propržiti. Kada meso izgubi crvenu boju, doliti tri litra vode, dodati biozačin i ostaviti da se kuva sat vremena povremeno dolivajući po 1 dl vode. Kada su meso i povrće raskuvani, umutiti brašno u čaši vode i naliti u čorbu, koju treba skinuti sa vatre (da se ne zgrudva), dodati kiselo mleko, biber i pred samo skidanje sa vatre, sitno iseckan peršun.

,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: