Ćufte u sosu od senfa i luka

Sastojci:

1 kg mešanog mlevenog mesa, so, biber, listovi svežeg peršuna

Sos:

3 glavice crvenog luka, 1 sveža žuta paprika, 1 kašika ražanog brašna, 1 kašika senfa, goveđa supa, svež bosiljak

Priprema:

U meso dodajte so, biber i sitno naseckan peršunov list ( malo više po mogućstvu ) i oblikujte kuglice po željenoj veličini. U dubljem tiganju zagrejte malo ulja, kratko propržiti kuglice, pa ih stavite na tanjir. Na to ulje dodati luk i papriku isečene na šnite i kašiku senfa ipržite dok sve ne dobije lepu boju i miris. Vratite kuglice u tiganj, pospite brašnom, sve malo protresite i zalijte goveđom supom (koju ste dobili od vode i goveđe kocke za supu). Kuvajte pola sata na srednje jakoj vatri povremeno mešajući. Kad je gotovo, pospite seckanim bosiljkom.

, ,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: