Punjeni šampinjoni u testu

Sastojci za 4 osobe:

28 većih šampinjona, 2 glavice luka, 2 kašike maslaca, 60 g tvrdog sira, 30 g parmezana, so, biber, kašika sitno seckanih začina, brašno za paniranje, ulje za prženje

Testo:

100 g brašna, jaje, malo soli, prašak za pecivo (prstohvat), tamno pivo po potrbi

Sos:

tvrdo kuvano jaje, 4 kašike kisele pavlake, kašika soja sosa, čen belog luka, so, biber

Priprema:

Šampinjone očistite, a ako nije potrebno, nemojte ih prati. Odvojte klobuke, a drške sitno iseckajte. Sitno iseckajte luk, pa zajedno sa isečenim šampinjonima lagano zarumenite na maslacu. Sklonite sa vatre. Sir isecite na sasvim male kockice, a parmezan izrendajte. Obe vrste sira pomešajte sa šampinjonima koje ste propržili sa lukom. Pomešajte začinsko bilje, so i biber. Dobijenom masom napunite klobuke šampinjona.

Za sos, oljuštite tvrdo kovano jaje i sitno ga iseckajte. Dodajte kiselu pavlaku, soja sos, beli luk, so i biber i sve dobro promešajte. Testo za paniranje napravite tako što prvo pomešate sve suve sastojke, a onda im uz stalno mešanje dolijete toliko piva da postane gusto tečno testo.Punjene šampinjone uvaljajte u brašno, pa umočite u testo. Pržite ih u vrućem ulju zagrejanom na 120 stepeni, oko dva minuta. Ocedite ih na ubrusima i poslužite uz pripremljen sos.

, ,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: