28 većih šampinjona, 2 glavice luka, 2 kašike maslaca, 60 g tvrdog sira, 30 g parmezana, so, biber, kašika sitno seckanih začina, brašno za paniranje, ulje za prženje
Testo:
100 g brašna, jaje, malo soli, prašak za pecivo (prstohvat), tamno pivo po potrbi
Sos:
tvrdo kuvano jaje, 4 kašike kisele pavlake, kašika soja sosa, čen belog luka, so, biber
Priprema:
Šampinjone očistite, a ako nije potrebno, nemojte ih prati. Odvojte klobuke, a drške sitno iseckajte. Sitno iseckajte luk, pa zajedno sa isečenim šampinjonima lagano zarumenite na maslacu. Sklonite sa vatre. Sir isecite na sasvim male kockice, a parmezan izrendajte. Obe vrste sira pomešajte sa šampinjonima koje ste propržili sa lukom. Pomešajte začinsko bilje, so i biber. Dobijenom masom napunite klobuke šampinjona.
Za sos, oljuštite tvrdo kovano jaje i sitno ga iseckajte. Dodajte kiselu pavlaku, soja sos, beli luk, so i biber i sve dobro promešajte. Testo za paniranje napravite tako što prvo pomešate sve suve sastojke, a onda im uz stalno mešanje dolijete toliko piva da postane gusto tečno testo.Punjene šampinjone uvaljajte u brašno, pa umočite u testo. Pržite ih u vrućem ulju zagrejanom na 120 stepeni, oko dva minuta. Ocedite ih na ubrusima i poslužite uz pripremljen sos.