Srpske makarone na Grčki način

Sastojci za 4 osobe:

300 g svinjskog vrata, 2 glavice crnog luka, 2 kašičice mešavine začina za giros, 500 g brokolija, 300 g šargarepe

1 čen belog luka, 4 kašike suncokretovog ulja, 300 g makarona (pene), so, biber, 1/4l supe od povrća, 2 kašike putera ili margarina

Priprema:

Meso isecite na trake. Crni luk isecite na rebarca, a beli luk iseckajte sitno. Meso pomešajte sa crnim i belim lukom, a zatim dodajte začin za giros i dve kašike ulja i ostavite da odstoji. Brokoli podelite na cvetiće. Šargarepu isecite na štapiće. Testenine skuvajte u ključaloj slanoj vodi.

Zagrejte 2 kašike ulja na tiganju, pa pržite meso oko 6 minuta. Posolite i pobiberite. Meso izvadite. Povrće propržite na ulju oko 4 minuta, dodajte supu, pustite da proključa i kuvajte na tihoj vatri oko 3 minuta.

Testenine ocedite. Povrće izvadite iz tiganja. Zagrejte 2 kašike ulja, pa uz okretanje pržite testo oko 4 minuta. Meso i povrće vratite u tiganj, umešajte, a zatim sve zajedno servirajte.

, , , , , ,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: