Pohovani ćevap

 

Sastojci za dve osobe:

Sos:

100 ml slatke pavlake, 100 ml majoneza, 1 veza peršuna, 1 čen belog luka

Ćevapi:

2 jajeta, malo bibera, 1 veza peršuna, 300 gr krompira, malo sode bikarbone, 300 gr mlevenog mesa

Priprema sosa:

Sipajte majonez, pavlaku i peršun u činiju. Dodajte seckani beli luk i preliv stavite u frižider.

Priprema smese za ćevape:

Skuvajte krompir u ljusci. Ostavite ih da se prohlade, pa ih oljuštite. Na krupnije rende izrendajte krompir. U veću posudu stavite krompir i mleveno meso. Dodajte jedno celo jaje i žumance, a belance ostavite sa strane za pohovanje. Sipajte sodu bikarbonu, peršun i biber, pa sve dobro izmešajte.

Oblikovanje i spremanje ćevapa:

Podelite masu na šest delova. Svaki ćevap oblikujte kao prizmu. Oblikovane ćevape ostavite u frižideru izmedju pola sata – sat kako bi se masa stegla. Ćevape uvaljajte u prezle. Umutite belance pa premažite ćevape. Zagrejte ulje i ispržite ćevape. Ostavite ih da se prohlade i poslužite sa sosom.

, , , ,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: