Namazi

Zeleni namaz

300 gr belog kravljeg ili kozjeg sira ujednačeno pomešati sa 100 ml kisele, 100 ml slatke pavlake, malo vegete, so i bibera po ukusu. Dodati iseckani vlašac, peršun i kapar a na kraju na kockice isečen sveži krastavac.

Povrtni namaz

100 gr skuvanog i oceđenog sočiva pomešati sa 500 gr očišćenih, sitno naseckanih i prodinstanih tikvica, 2 iseckana čena belog luka i sve staviti  blender. Preručiti u činiju pa postepeno, uz mešanje, dodavati 100 ml maslinovog ulja i sok od jednog limuna. Na kraju umešati sitno iseckanu vezicu vlašca i bibera. Po ukusu dodati i malo tucane paprike.

Beli urnebes

150 gr mesnate slanine i 2 čena belog luka iseći na što sitnije kockice, dodati im 250 gr kravljeg sira, kašiku kiselog mleka, slatku i ljutu tucanu papriku po želji. Iseckati 3 struka mladog luka na što sitnije kolutiće i dodati urnebesu. Posoliti i sve promešati.

maXi magazin

,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: