Kuvano vino

Pr1: Sve sastojke uvek prokuvajte u pola čaše vode, a onda dodajte litar vina. Voda, šećer i vino su osnovni sastojci ovognapitka, a možete dodati i med, šećer, karanfilić, cimet, vanilu, biber, oraščić, sitnekomadiće voća, sok od limuna i još mnogo toga, zavisno od vašeg ukusa. Vodite računa da vam vino ne provri, sklonite ga sa ringle u trenutku prenego što počinje da ključa.

Pr2: U pola čaše vode dodajte četiri do pet kašičica šećera u zavisnosti koliko je vino već slatko i dodajte jednu kašičicu cimeta i karanfilića. Kada prokuva dodajte litar crvenog vina i kuvajte.

Pr3: U malo vode sipajte četiri kašike šećera, kašičicu cimeta i malo bibera, a kada to provri, dodajte litar crnog vina. Ivice šolja u kojima ćete služiti vino umočite u vodu, a onda u šećer, da dobijete venac od šećera oko šolje i služite vino u tome.

Pr4: Pola čaše vode prokuvajte sa pet kačišica šećera, malo bibera i oraščića, i koru od polovine narandže. Kada provri dodajte litar crvenog vina. Kada sipate u šolje, useckajte sitno komadiće jabuke i ukrasite šolju kriškom narandže.

www.blic.rs

Advertisements

,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: