Mantije

Testo:

600 g brašna
so
mlaka voda
250 g margarina
5 kašika ulja za premazivanje

Fil:

500 g junećeg mlevenog mesa
2 srednje glavice crnog luka
so, biber

Preliv:

1 dl jogurta
3-4 čena belog luka

Priprema:

Brašno sipati u posudu, posoliti i uz postepeno dodavaje mlake vode zamesiti glatko testo. Podeliti ga na devet jufkica. Rastopiti margarin i ulje i premazati jufkice. Ostaviti ih da odstoje najmanje 30 minuta.

U međuvremenu napraviti fil: rukama umesti meso i iseckan luk (kao za pljeskavicu), dodati so i biber.

Jufikce stanjiti rukama na namašćenoj površini, i slagati jednu preko druge. Razviti ih sve zajedno u jednu veliku koru, iseći na kvadrate, pa na svaki naneti pomalo fila i pakovati kockice spajajući suprotne ivice kvadrata. Ređati u namašćenu tepsiju jednu do druge.

Peći na 200 stepeni dok ne porumene, a potom smanjiti na 180 stepeni, da bi korica bila hrskava. Pred kraj pečenja mantije preliti jogurtom (ako ne volite, ne mora), u kome je odstojao sitno iseckan beli luk i vratiti ih još 10 minuta u rernu.

About these ads

, ,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: