Pikantni svinjski but u pivu

Sastojci:

1 svinjski but
1 paprika (najbolje crvena babura)
100 g šargarepe
1/2 kg praziluka
1/2 l piva
1 beli luk
so, biber, ulje

Priprema:
Meso u komadu išpikovati celom glavicom belog luka, pa ga propržiti sa svih strana na vrelom ulju.
Na kružiće debljine prsta iseći praziluk, papriku i šargarepu. Smanjiti vatru, pa u masnoću na kojoj se pekao but staviti povrće, posoliti ga, pobiberiti i malo izdinstati.

U vatrostalnu posudu staviti povrće, u njega ušuškati meso, poklopiti i staviti da se peče na 200 stepeni. Posle jednog sata zaliti čašom piva, otklopiti, pojačati temperaturu na 220 stepeni, i peći još sat i po zalivajući pivom (vodite računa da jelo ne bude čorbasto). Gotovo je kad viljuška bez problema može da prođe kroz meso do kosti.

About these ads

, ,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: