Musaka od tikvica


Sastojci:

700 gr. tikvica, 4 jaja, 2 kašike brašna, 1-2 kisele pavlake, 1 glavica crnog luka, 500 gr. mlevenog mesa, biber, so, peršun, mirođija.

Priprema:

Tikvice očistiti i iseći na tanke listove. Jaja umutit, dodati brašno i kiselu pavlaku. Na malo ulja prodinstati sitno iseckanu glavicu crnog luka pa dodati mleveno meso. Upržiti. Dodati so, biber, seckan peršun i mirođiju.

Podmazati posudu za pečenje pa svako parče tikvice umakati u smesu od jaja i složiti prvi red. Sipati deo mesa pa drugi red tikvica umakanog u smesu , pa meso pa treći red tikvica. Preliti sa ostatkom smese. Peći na umerenoj temperaturi dok ne porumeni.

About these ads

, , ,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: