“Mimoza” salata na više načina

Sastojci:

4-5 kuvanih rendanih krompira
4 kuvana jaja
majonez
mileram
300 gr dimljene piletine ili nekog parizera, šunke
kiseli krastavci
parmezan

Priprema:

Krompire posoliti, na njih dodati mileram, izrendana kuvana jaja, majonez, seckano meso, seckane krastavce i sve posuti sa parmezanom.

II Način


Izrendati sloj sira, preko toga premazati izmešan majonez sa pavlakom, zatim red rendanog krompira, majonez, sitno seckana šunka, majonez, izrendana  jaja, izrendani sir, izrendani  krompir i tako redom do željene količine.

Na kraju pavlaka pa izrendana jaja ili kačkavalj.

III Način


Sastojci:

300-400 gr šunke ili nekšto suhomesnato
2-3 pavlake
150-250 gr majoneza
kiseli krastavčići
3-4 tvrdo kuvanih jaja
3-4 kuvana krompira
200-300 grama kačkavalja za rendanje


Priprema:

Poželjno koristiti dublju činiju.
Na dno činije poredjati izrendan obaren krompir pa premazati pavlakom. Potom poredjati iseckanu šunku, pa premazati majonezom, pa poredjati seckane krastavčiće (ocediti pre ređanja), pa premazati pavlakom i naslagati izrendana jaja i potom ih premazati majonezom.
Kad sve to završite odozgo narendati kačkavalj.

About these ads

, , , , ,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: